رژیم بیماری ها

بهترین رژیم غذایی نقرس

رژیم غذایی نقرس

 افراد مبتلا به نقرس حملات ناگهانی و شدید، درد، تورم و التهاب مفاصل را تجربه می کنند. خوشبختانه نقرس را می توان با داروها، رژیم غذایی مناسب برای نقرس و تغییر شیوه زندگی کنترل کرد.

این مقاله بهترین رژیم‌های غذایی برای نقرس را بررسی می‌کند و به شما می گوید که برای کنترل نقرس از چه غذاهایی باید اجتناب کنید.

نقرس چیست؟

نقرس نوعی آرتریت، یک بیماری التهابی مفاصل است. درد ناشی از نقرس زمانی اتفاق می افتد که سطح اسید اوریک در بدن بسیار بالا می رود. شعله ور شدن زمانی اتفاق می افتد که اسید اوریک در فضاهای مفصلی آسیب دیده ته نشین می شود و کریستال هایی را تشکیل می دهد که باعث التهاب و درد می شود.

اغلب موارد نقرس انگشت شست پا را درگیر می کند، اما این بیماری می تواند انگشتان دیگر، پا، زانو یا پاشنه پا را نیز تحت تاثیر قرار دهد. حملات نقرس معمولا در شب رخ میدهد و درد ناشی از آن می تواند تا چند روز طول بکشد. اکثر افرادی که نقرس دارند، علائم آن را تجربه می کنند زیرا بدن آنها نمی تواند اسید اوریک اضافی را به طور موثر حذف کند. نقرس به اسید اوریک اجازه می دهد تا در مفاصل جمع و متبلور شود.

تحقیقات نشان داده است که بیماری نقرس منشاء ژنتیکی دارد ولی به نوع تغذیه نیز وابسته است. با تغذیه اصولی و درست می توانید تا حد زیادی نقرس خود را کنترل کنید.

چگونه غذا بر نقرس تاثیر میگذارد؟

برخی از غذاها ممکن است با بالا بردن سطح اسید اوریک باعث شعله ور شدن نقرس شوند. داشتن یک رژیم غذایی که استفاده از گوشت ها، الکل، آبجو و شکر را محدود می کند به شما در مدیریت نقرس کمک میکند. بسیاری از غذاهای محرک نقرس سرشار از پورین هستند. پورین ماده ای است که به طور طبیعی در غذاها یافت می شود. هنگامی که پورین ها را هضم می کنید، بدن شما اسید اوریک را به عنوان یک محصول زائد تولید می کند.

این موضوع برای افرادی که بیماری نقرس ندارند، نگران کننده نیست، زیرا آنها به طور موثر اسید اوریک اضافی را از بدن دفع می کنند. با این حال، افراد مبتلا به نقرس نمی توانند اسید اوریک اضافی را به طور موثر حذف کنند. بنابراین،داشتن یک رژیم غذایی حاوی غذاهایی که سطح اسید اوریک را افزایش می دهد ممکن است باعث تجمع اسید اوریک شود و احتمال ایجاد حملات نقرس را افزایش دهد. غذاهایی با مقادیر متوسط تا زیاد پورین عبارتند از: گوشت قرمز، انواع خاصی از غذاهای دریایی، الکل و آبجو.

برخی از سبزیجات، حبوبات و لوبیا نیز حاوی پورین هستند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که غذاهای گیاهی با پورین بالا باعث حملات نقرس نمی شوند. خوردن مقدار زیادی سبزیجات، حبوبات و لوبیا برای سلامتی شما مفید است و ممکن است به شما در کاهش سطح اسید اوریک کمک کند. فروکتوز و نوشیدنی های شیرین شده با قند نیز می توانند خطر حملات نقرس را افزایش دهند، حتی اگر غنی از پورین نباشند. محصولات لبنی کم چرب، محصولات سویا و مکمل های ویتامین C به طور بالقوه می توانند با کاهش سطح اسید اوریک از حملات نقرس جلوگیری کنند

برای جلوگیری از بروز نقرس از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟

بسیاری از افراد مبتلا به نقرس می توانند از یک رژیم غذایی متعادل که دارای چربی اشباع شده و قندهای افزوده کم و سرشار از سبزیجات و میوه است، استفاده کنند. در بیشتر مواقع، اجتناب از غذاهای خاص ممکن است از الگوی کلی رژیم غذایی شما اهمیت کمتری داشته باشد.

با این حال، تعداد انگشت شماری غذا وجود دارد که مردم معمولاً آنها را با عود نقرس مرتبط می دانند. بیشتر اینها به چند دسته اصلی تقسیم می شوند: غذاهای حیوانی با پورین بالا، الکل، و غذاهای حاوی قندهای افزوده بالا. غذاهایی که ممکن است نیاز به محدود کردن داشته باشید عبارتند از: 

گوشت اندام حیوانات: این گوشت ها شامل جگر، کلیه ها است.
گوشت های شکاری: نمونه ها شامل گراز و گوزن است
گوشت قرمز: گوشت گاو، گوسفند و بره رایج ترین آنها هستند.
برخی از انواع غذاهای دریایی: ماهی چرب و کنسرو ماهی
نوشیدنی های قندی: به خصوص آب میوه ها و نوشابه های شیرین
تنقلات شیرین: کیک، کلوچه، آب نبات و موارد مشابه.
عصاره های مخمر: این عصاره ها در غذاهای یخ زده، سوپ های کنسرو شده، آبگوشت و سایر غذاها یافت می شوند.

متخصصین جسمی نو می توانند، به شما در انتخاب یک برنامه غذایی که نیازهای شما را برآورده می کند کمک کند. برای داشتن یک رژیم نقرس مخصوص به خودتان با ما تماس بگیرید.

غذاهای مناسب برای نقرس

بهترین رژیم غذایی برای کنترل نقرس

 غذاهای زیر در رژیم غذایی شما برای کنترل نقرس و کاهش حملات آن مفید است:

آلبالو و گیلاس: خوردن گیلاس و آلبالو به کاهش دفعات و شدت حملات نقرس کمک می کند.

سبزیجات: سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی، کلم و فلفل دلمه ای برای درمان نقرس مفید هستند.

غذاهای سرشار از ویتامین C: از جمله خوراکی های غنی از ویتامین C عبارتند از: مرکبات، توت فرنگی و کیوی که برای کنترل نقرس مفید هستند.

لبنیات کم چرب: محصولات لبنی کم چرب مانند شیر، ماست و پنیر سبب کاهش خطر ابتلا به نقرس میشوند.

غلات کامل: غلات کامل مانند برنج قهوه ای، کینوآ و نان گندم کامل، جایگزین سالم تری برای غلات تصفیه شده هستند.

قراردادن این غذاها در وعده های غذایی شما می تواند به داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی کمک کند که باعث کنترل و بهبود نقرس در شما شود. اگر به سلامت خود اهمیت میدهید می توانید مقاله ی عوارض رژیم فستینگ، مزایا و روش ها آن را مطالعه کنید.

چرا این خوراکی ها برای نقرس مفیدند؟

غذاهای مفیدی که در بالا ذکر شد طیف وسیعی از مزایای سلامتی را برای افراد مبتلا به نقرس دارند. دلایلی که این خوراکی ها برای کنترل نقرس مفیدند را در اینجا بیان می کنیم.

گیلاس و آلبالو : این میوه ها حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که می تواند به کاهش التهاب و کاهش سطح اسید اوریک کمک کند. مصرف منظم گیلاس با کاهش خطر حملات نقرس همراه است.
سبزیجات: سبزیجات، به ویژه سبزی های برگ دار، سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها مواد مغذی ضروری را فراهم می کنند که به افزایش سلامت بدنی و همچنین کاهش التهاب کمک می کند.

غذاهای سرشار از ویتامین C: ویتامین C به دلیل خواص آنتی اکسیدانی اش شناخته شده است و با کاهش سطح اسید اوریک مرتبط است. مصرف غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات، توت فرنگی و کیوی می تواند به کاهش خطر حملات نقرس کمک کند.

محصولات لبنی کم چرب: محصولات لبنی کم چرب منبع خوبی از کلسیم و پروتئین هستند که برای حفظ سلامت استخوان ها و حمایت از عملکرد عضلات ضروری هستند. مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم محصولات لبنی کم چرب می تواند به کاهش سطح اسید اوریک کمک کند.

غلات کامل: غلات کامل سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. خوردن این غلات سبب افزایش سلامت کلی بدن می شود. قراردادن غلات کامل در یک رژیم غذایی می تواند به حفظ وزن بدن و کاهش خطر حملات نقرس کمک کند.

فواید رعایت رژیم غذایی برای افراد نقرسی

کاهش سطح اسید اوریک: با به حداقل رساندن مصرف غذاهای غنی از پورین، رژیم غذایی کم پورین به کاهش سطح اسید اوریک در بدن کمک می کند. این موضوع می تواند خطر حملات نقرس را کاهش دهد و علائم را کنترل کند.

کاهش وزن: رژیم کم پورین اغلب به دلیل تمرکز بر غذاهای کامل، میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب باعث کاهش وزن می شود. اضافه وزن می تواند به علائم نقرس کمک کند و کاهش وزن می تواند در بهبود سلامت کلی و مدیریت علائم نقرس نقش داشته باشد.

پیشگیری از بیماری قلبی: رژیم غذایی کم پورین مشابه رژیم غذایی مدیترانه ای است. این رژیم‌ها بر غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین بدون چربی مضر و خوردن چربی‌های سالم تأکید دارند که می‌توانند به کاهش خطر بیماری قلبی، یک بیماری مشترک با نقرس، کمک کنند

خوراکی های مفید برای نقرس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *