رژیم لاغری

رژیم میوه چیست؟

رژیم میوه

رژیم میوه‌ یا میوه‌خواری یک رژیم غذایی گیاهی بسیار محدود است. تمام محصولات حیوانی از جمله لبنیات در این رژیم غذایی حذف می شوند. افرادی که این برنامه را رعایت میکنند، عمدتا از میوه های خام استفاده می کنند. سبزیجات، میوه های خشک، آجیل و دانه های روغنی نیز می توانند در حد اعتدال مصرف شوند. ما در این مقاله قصد داریم فواید و مضرات رژیم میوه خواری را برای شما شرح دهیم تا انتهای مقاله با جسمی نو همراه باشید.

مزایای بالقوه رژیم میوه خواری چیست؟

هنگامی که میوه در حد اعتدال مصرف شود، می تواند بخش بسیار سالمی از یک رژیم غذایی مغذی باشد. برخی از فواید خوردن میوه عبارتند از:

میوه ها حاوی فیبر هستند که می تواند به کاهش کلسترول شما کمک کند و حرکات منظم روده را تقویت کنند. سیب، گلابی، شاه توت و تمشک نمونه‌هایی از میوه‌های سرشار از فیبر غذایی هستند.
پرتقال، فلفل قرمز و توت فرنگی نمونه هایی از میوه هایی هستند که حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند. این ویتامین به حفظ سلامت دندان ها و لثه ها کمک می کند. ویتامین C همچنین باعث افزایش ایمنی بدن می شود. برخی از میوه ها حاوی پتاسیم هستند. پتاسیم می تواند به حفظ فشار خون سالم و تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک کند.
موز، گواوا، طالبی و انبه نمونه‌هایی از میوه‌هایی هستند که پتاسیم بیشتری دارند. 
پرتقال و میوه های گرمسیری مانند انبه سرشار از فولات هستند. این میوه ها می تواند به بدن در تولید گلبول های قرمز کمک کند. فولات همچنین سبب رشد سالم جنین می شود. 
آلو سیاه، آلو و همه انواع توت ها نمونه هایی از میوه های غنی از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها تولید رادیکال های آزاد را محدود می کنند. آنها می توانند از پوست شما محافظت کنند و با بیماری مبارزه کنند.

فواید رژیم میوه

خطرات احتمالی رژیم میوه خواری چیست؟

چندین ماده مغذی که برای سلامت کلی حیاتی هستند در رژیم غذایی مبتنی بر میوه وجود ندارد.

این مواد مغذی شامل:

  • پروتئین
  • چربی
  • کلسیم
  • ویتامین های گروه B
  • اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

به دلیل ماهیت بسیار محدود کننده رژیم غذایی میوه خواران، سوءتغذیه یک نگرانی مهم است. حتی ممکن است بدن شما به حالت گرسنگی برود. این بدان معناست که متابولیسم شما کاهش می یابد زیرا تلاش می کند ذخایر غذایی و انرژی  شما را حفظ کند.

همچنین ممکن است کم خونی، خستگی و کاهش سیستم ایمنی را تجربه کنید. با گذشت زمان، کمبود کلسیم می تواند منجر به پوکی استخوان شود.

رژیم غذایی مبتنی بر میوه با وجود اینکه یک منبع طبیعی است، دارای قند بسیار بالایی است. این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت، پیش دیابت، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا مقاومت به انسولین انتخاب نامناسبی است.

شما می توانید با محدود کردن مصرف میوه به 50 درصد و افزودن منابع پروتئینی مانند آجیل یا مکمل‌های مورد تایید گیاهخواری، کمبودهای تغذیه‌ای موجود در رژیم میوه خواری را جبران کنید.

آیا رژیم میوه خواری می تواند منجر به کاهش وزن شود؟

در ژیم میوه خواری احتمال اینکه وزن کم کنید زیاد است اما این کاهش وزن مربوط به از دست دادن عضلات است بنابراین اگر به دنبال کاهش وزن هستید می توانید از رژیم های اصولی دیگری که حاوی پروتئین هستند استفاده کنید. اگر به دنبال کاهش وزن اصولی هستید می توانید با متخصصین جسمی نو تماس بگیرید.

فواید رژیم میوه

یک نمونه از رژیم میوه خواری

برای میوه‌خوار بودن، حداقل نیمی از کالری شما باید از میوه‌های خام مانند موز، پاپایا، انگور، سیب و انواع توت‌ها باشد. معمولاً 25 تا 50 درصد دیگر کالری از مغزها، دانه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تامین می‌شود. با این حال، افراد سخت‌گیر ممکن است تا 90 درصد میوه و فقط 10 درصد آجیل و دانه‌ها بخورند.

رژیم میوه خواری معمولاً حول این هفت گروه میوه می چرخد:

  • میوه های اسیدی: مرکبات، زغال اخته، آناناس
  • میوه های زیر اسیدی: گیلاس شیرین، تمشک، انجیر
  • میوه های شیرین: موز، انگور، خربزه
  • میوه های روغنی: آووکادو، نارگیل، زیتون
  •  سبزیجات: فلفل، گوجه فرنگی، خیار، کدو حلوایی، بادمجان ( ارزش غذایی بادمجان را اینجا بخوانید.)
  • آجیل: فندق، بادام هندی، بادام، پسته، گردو
  • دانه ها: آفتابگردان، کدو تنبل، کدو حلوایی

در رژیم میوه خواری زمان بندی خاصی برای وعده های غذایی وجود ندارد. این طرح در واقع شما را تشویق می کند که فقط زمانی که گرسنه هستید غذا بخورید. هیچ قانون سخت و سریعی درباره میزان مصرف در رژیم میوه‌خواری وجود ندارد. 

راه های بی شماری برای اصلاح رژیم میوه خواری وجود دارد که ممکن است رژیم غذایی را سالم تر کند. به عنوان مثال، شما می توانید یک رژیم غذایی مبتنی بر میوه داشته باشید و همچنان از سایر گروه های غذایی ضروری مانند غلات کامل و پروتئین استفاده کنید. یک رژیم میوه خواری اصلاح شده ممکن است به شکل زیر باشد:

  • 50 درصد میوه
  • 20 درصد پروتئین گیاهی 
  • 20 درصد سبزیجات
  • 10٪ غلات کامل (به عنوان مثال، جو، گندم، بلغور، کینوا و غیره)

افزودن سایر غذاها به رژیم میوه خواری، ترکیب غذایی بهتری را تضمین می کند و خطر کمبود مواد مغذی و ایجاد عوارض برای سلامتی شما را کاهش میدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *